Op speelse en creatieve wijze ervaren hoe leuk het is om te bewegen?! Met veel plezier!
Dit kan voor kids van 7 tot 12 jaar, in een reeks van 7 lessen van telkens 1 uur op dinsdagavond.
De kinderen ontdekken hoe zij graag bewegen en wat dit doet met hun (ge)moed. Drukke kinderen leren hoe rustig zijn ook heel fijn kan zijn en verlegen kinderen leren uit hun coconnetje te komen. Het bewegingsspel wordt afgewisseld met relaxatie-oefeningen en teken-en kleurmomenten.

Een drietal lessen zal volledig gewijd worden aan ‘Plezieren met de dieren’, een spel dat Christel Cleys speciaal voor deze lessenreeks ontwikkelde. Met elementen uit de kinderyoga, eutonie, PsychoMotion en Brain Gym ontstaat een bereleuk spel waarin je bijvoorbeeld fier als een pauw en speels als een hond mag zijn. Tien dieren bieden inspiratie en de kinderen krijgen een kaartspel waar zij zelf ieder dier op tekenen, naarmate het spel vordert.

De allerlaatste les wordt er op zoek gegaan naar de clown in zichzelf. Hoe zal het zijn om te bewegen met een rode neus? Wedden dat je dan nog meer durft?!

De lessen BLiNK, Crea.yoga voor kids, zijn een initiatief van kinderboekenauteur en –illustratrice Hilde Schuurmans. Deze reeks van 7 lessen, in januari, februari en maart 2018, worden gegeven door gastdocente Christel Cleys. Christel is een ervaren eutoniepedagoge (ervaringsgerichte bewegingspedagogie) en startend yogadocente. Deze lessen worden mee georganiseerd door Markant Kruibeke, die de huur van de zaal in Ons Huis in Kruibeke voor haar rekening neemt. Markante leden ontvangen korting op deze lessenreeks.
Praktische info vind je door hier te klikken.