Toen ik op facebook een volgende lessenreeks aankondigde, kwam er prompt een reactie van een deelneemster van een vorige editie : “zeker een aanrader, ik ben nog steeds blij dat ik bij u de cursus volgde, Christel. Mijn bewustzijn blijft groeien en voor het eerst sinds heel lange tijd is mijn leven geen strijd meer maar een genot en dat komt voor een groot deel door het volgen van de cursus eutonie”

“Ik ben me veel bewuster van mezelf! Meermaals per dag besef ik nu dat ik ergens spieren opspan en dan kan ik daar ontspannen zoals eutonie me heeft geleerd. Zelfs als ik niets aan het doen ben span ik spieren op heb ik gemerkt.”
Edith (50)

“Ik was hiervoor altijd maar bezig, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Tijdens de cursus kom ik helemaal tot rust. Ik voel hoe ik dit kan meenemen in mijn dagelijks leven.”
Hilde (42)

“Via eutonie kan ik mijn lichaam gewoon laten zijn wat het is, en dat voelt zo goed!”
“Het valt me op hoe ik veel soepeler en relaxer stap en loop.”
Kristine (46)

“Vroeger deed ik op hoog niveau aan gevechtssport. Bewegen deed ik vanuit mijn spieren, die ik kort en gespannen hield voor snelle reacties. In de cursus leerde ik dat mijn ontspannen spieren me ondersteuning kunnen bieden om dan met een sturende zone, bijvoorbeeld mijn hand, veel moeitelozer te bewegen. Wat een verrassing!
Christof (50)

“Bij aanvang van de cursus had ik veel last van mijn ene schouder. Tegen het einde van de lessenreeks voel ik zo geen pijn meer, ik slaap nu zelfs soms zonder kussen, omdat mijn nek en schouder dat ondertussen toelaten.”
Sandra (52)

“Ik voel me groter, mijn gezichtsveld is ook breder geworden.”
Guy (41)

“De korte toelichtingen bij het skeletmodel waren heel interessant, ik heb er veel mee bijgeleerd over mijn eigen lichaam. Nu beweeg ik veel slimmer.”
Isabelle (29)

“Eutonie is een lichaamsverantwoorde manier van bewegen die volgens mij quasi iedereen kan beoefenen, ook als je problemen hebt met je spieren en gewrichten. Zeker dan. Het geeft rust, waardoor ook energie. Het zet je bewust in de ruimte, versoepelt je weg zowel naar binnen als naar buiten. Zoals Christel het zo mooi verwoordde op een bepaald moment, het verinnerlijkt je.
Inge (35) (Inge schreef een heus artikel op haar blog, lees het hier)

“Over het algemeen voel ik me veel rustiger, en ik hoor van de mensen rond mij dat ik dat ook uitstraal.“
Catherine (44)

Ik slaap ook veel beter. Tot voor kort werd ik om de 2 uur wakker. Sinds de cursus slaap ik aan één stuk door tot 6u en dan doe ik een half uurtje mijn eutonie-oefeningen. Ik heb twee tennisballen bij mijn bed liggen en mijn twee kinderen van 4 en 5 doen zelfs al wat eutonie mee en hebben er deugd van”
Gertje (39)

“Ik voel me letterlijk ‘goed in mijn vel’. Dat maakt dat ik dankbaarder ben voor de kleine dingen in het leven. Ik zie alles veel rooskleuriger, ben nu veel positiever ingesteld. Ik voel me ook meer vrouw, draag nu met veel plezier kleedjes.”
Veronique (42)

“De mensen in mijn omgeving merken op dat ik beter mijn grenzen kan stellen, dat ik opkom voor mezelf.”
Anna (60)

“Aan de andere kant merk ik dat ik beter kan relativeren. Ik had met momenten een nogal ‘kort lontje’. Mijn kinderen zijn al eens verwonderd, als ze iets fout doen en ik vind het minder erg dan wat ze vroeger van mij gewoon waren. Ze vragen dan ‘mama, ben je niet boos?’. Ik zie in dat er gewoon al eens accidentjes gebeuren.”
Linda (40)

“Sinds mijn burn-out leek het alsof ik in een diepe put zat. Door eutonie en Reconnective Healing ben ik eruit geraakt, heb ik mijn eigen kracht ontdekt en ervaar ik weer stroming.”
Tasha (51)

“Ik was een soort emo-eter, kon plots snakken naar zoetigheid, dronk ook veel Cola. Tijdens de cursus gunde ik me nog één Cola’tje tijdens de lunch. Nu merk ik dat ik totaal niet meer hunker naar snoep. Ik heb gewoon geen zin meer in Cola.”
Lynn (30)

“Ik had dit nodig! Nu sta ik in mijn center, meer nog dan voor mijn burn-out. Dit is zo cruciaal om er weer voor anderen te kunnen zijn. Ik voel me minder kwetsbaar.”
Jean (48)

“Het strafste vind ik wat het met mijn handen gedaan heeft. Ik heb al lange tijd reuma en dat gaf me veel pijn in mijn handen. Na vier dagen met oefeningen die uitnodigen tot voelen en ervaren, met en zonder materialen, is de pijn wég!”
Linda (38)

“Wat vooral veranderd is, is het feit dat ik vroeger steeds vooruitkeek, naar een bepaalde datum, naar de vakantie, naar september, naar nieuwjaar. Ik weet nu dat het zo niet werkt, ik voel me nu meer in het huidige moment.”
Leen (54)

“Ik zat helemaal vast sinds mijn burn-out. Mijn psychologe had het over mijn innerlijke kind, maar ik kon daar moeilijk bij komen. Deze afgelopen weken heb ik mijn veerkracht terug gevonden, ik voel nu dat speelse, waarvan ik dacht dat ik het was kwijt geraakt na mijn kinderjaren.”
Ik ben blij dat ik dit gedaan heb!
Miranda (39)

Klik ook hier voor ervaringen met Reconnective Healing®