Heb je je voeten al eens de kans gegeven om tijdens een wandeling in de natuur rechtstreeks de grond onder de voeten te ervaren? Niet echt of niet zo vaak? Dan is dit jouw kans!

Deze zomer kan je weer GRATIS deelnemen aan een blotevoetenwandeling in het natuurgebied Roomkouter en Fort te Steendorp. We spreken telkens af aan het Natuurhuis (toegang tot het domein ter hoogte van de 2 totems aan de Kapelstraat 170 in Steendorp).

Kinderen doen dit met een vanzelfsprekende speelsheid en genieten vanaf het eerste moment. Volwassenen ‘denken’ vaak dit niet meer te kunnen, maar met wat welgemikte hints ontdekken ze al gauw hoe genietbaar en ontspannend dit is. Automatisch stap je aan een rustiger tempo en zijn het je voeten die je meenemen over verschillende ondergronden. Een bijzondere ervaring die heel vitaliserend werkt!

Kijk in de agenda voor de concrete data.
Opgelet, verschillende wandelingen kunnen een ander tijdstip van vertrek hebben!

De wandeling op 29 juli is in samenwerking met Natuurpunt en daarvoor dient ingeschreven via nine.vanhoyweghen@gmail.com van Natuurpunt !

Op 9 september organiseer ik een blotevoetenwandeling voor Vormingplus. Deze wandeling is niet gratis. Inschrijven kan via Vormingplus.

Praktisch :
Draag sandalen of slippers, die je tijdens de wandeling makkelijk kan wegsteken in een (rug)zakje.
Een klein handdoekje kan interessant zijn om na de wandeling je voeten af te vegen.
De wandeling is een kleine 3km en duurt ongeveer 1,5 uur. Kinderen, die zelfstandig zo ver kunnen stappen, zijn welkom onder begeleiding van volwassenen.
Honden zijn niet toegelaten in sommige delen van het natuurgebied.